Het Buurtpanel 1276 is de belangenorganisatie van bewoners in het postcodegebied 1276 van de gemeente Huizen (NH)

Het Mannetje

Veiligheid


Veiligheid neemt een belangrijke plaats in bij het Buurtpanel 1276.

Hoe prachtig onze woonwijk ook is, we zien hem liever zonder de leden van het inbrekersgilde. En dat vergt inspanning, want 1276 is een populair gebied bij inbrekers ! Gebleken is dat een van de meest doelmatige methodes om de inbrekers uit de wijk te houden is het oprichten van een zgn. Buurt Preventie Vereniging (BPV). In zo’n BPV werken bewoners samen om verdachte personen en situaties te signaleren, elkaar te waarschuwen, kennis te verspreiden over de betere manieren van beveiliging, etc.


Buurt Preventie Verenigingen (BPV)

In de Zenderwijk bestaat al een goed draaiende BPV. We verwachten dit jaar de oprichting te realiseren van BPV’s in Stad & Lande Zuid, in Stad & Lande Noord en in de Bovenweg.

Zenderwijk:

De Zenderwijk wordt ontsloten door de straten ten zuiden van de Gemeenlandslaan, Hoevenweg, Rijsbergerweg, Doctor Lelylaan, Gooilandweg-oost en hun zijstraten. Voor meer informatie klik op de link naar 'BPV Zenderwijk'

Stad & Lande Zuid:

In de wijk Stad & Landen Zuid wordt momenteel een BPV opgericht. De wijk Stad & Lande Zuid wordt ontsloten door de straten ten zuiden van de Gemeenlandslaan, Loefzij, Kielzog en Lijzij en hun zijstraten. Voor meer informatie klik op de link naar 'BPV Stad & Lande Zuid'

Stad & Lande Noord:

In de wijk Stad & Lande Noord wordt later dit jaar een BPV opgericht. De wijk Stad & lande Noord wordt ontsloten door de straten ten noorden van de Gemeenlandslaan: Stuurboord, Bakboord en Boeg en hun zijstraten. Heeft U interesse, dan kunt U zich door middel van het contactformulier aanmelden Link naar 'Contact'

Bovenweg:

In de wijk Bovenweg wordt later dit jaar een BPV opgericht. De wijk Bovenweg wordt ontsloten door de straten ten noorden van de Gemeenlandslaan: Gooilandweg-oost, Graaf Wichman-oost, Huizermaatweg-zuid, Deelweg, Landweg, en hun zijstraten Heeft U interesse, dan kunt U zich door middel van het contactformulier aanmelden. Link naar 'Contact'


Verkeersveiligheid

Het Buurtpanel heeft tot nu toe tevergeefs een beroep gedaan op de gemeente om de onoverzichtelijke punten op te lossen, die zijn ontstaan na de veranderingen in de verkeerssituatie bij het winkelcentrum De Kostmand. Er kwam een voetgangers oversteekplaats bij, die eindigt middenin een bushalte. En die bushalte werd dan weer zo geplaatst dat als daar een bus staat, het hele uitzicht op het naderend verkeer wordt afgeschermd. Dan ontstaan gevaarlijke situaties ! Ook de onduidelijke “knik “ aan het eind van de Loefzij, is reden voor zorg: is die nou voor fietsers of voor voetgangers ?

En hoe zit het nu met het tweezijdig gebruik van de fietspaden ? Moet de ter plaatse geldende regel niet gehandhaafd worden ? Bij donker en slecht weer zijn fietsers daar vaak nauwelijks te onderscheiden en liggen ze bijna op je motorkap voor je het door hebt.


Veilig wonen

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk.

Inbreken in een slecht beveiligde woning kost vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich wel twee keer voor hij een woning met Politiekeurmerk probeert te betreden. De PKVW-maatregelen zijn van groot belang voor de veiligheid en de veiligheidsbeleving. Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat, verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in jouw woning.

Het overkomt ons allemaal een keer... een afgebroken sleutel, een sleutel kwijt, sleutel aan binnenkant van de deur en deur is in het slot gevallen. dan is het prettig dat U via de website van PKVW een betrouwbare 24/7 service dienstverlening vindt in Uw directe omgeving.

Op de pagina 'Ext.Links' vindt U een link naar de PKVW website, en door uw postcode in te voeren krijgt U informatie over bedrijven in Uw directe omgeving, die Uw woning volgens de normen van het keurmerk beveiligen. Sommige bedrijven leveren tevens een 24/7 service dienstverlening.